Om oss

Praktiken startades 1938 av Per och Astrid Torell. Professor Per Torell har betytt oerhört mycket för göteborgarnas tandhälsa, då han på 1960-talet införde regelbundna fluorsköljningar i skolorna. Tandläkare Rolf Klevell tog över kliniken efter Per Torell och jobbade med Astrid till 1977 då Anders Öfverman tog över efter Astrid. Rolf pensionerades år 2000 och vi fick då sällskap av tandläkare Per-Olov Nyquist. Tillsammans med tandsköterska Carina Andréasson jobbar han kvar i rummet bredvid. Åsa började på kliniken år 2000, samtidigt som Elisabeth. Senaste tillskottet är Maja, som började hösten 2013. Vi älskar våra jobb och är stolta över vår praktik och gör vårt bästa för att du ska känna dig väl omhändertagen och nöjd med din behandling hos oss.

Tandläkare Öfverman - Anders Öfverman

Anders Öfverman

Tandläkare

Tandläkarexamen 1977. Speciellt intresserad av protetik, implantat och kirurgi. Att få ta hand om och följa patienter i 36 år och se dem gå från tänder till vänner är en gåva. Fritiden står på fyra B:n, barnbarn, båt och bicycle.

Tandläkare Öfverman - Maja Öfverman

Maja Öfverman

Tandläkare

Tandläkarexamen 2011, Malmö tandläkarhögskola, därefter Folktandvården Vellinge. Flyttade äntligen hem till Göteborg 2013 efter 7 år i den skånska myllan. Har nu sitt drömjobb här på kliniken och målet är att förena kunskap och förnyelse med erfarenhet och tradition. På fritiden gäller träning i form av löpning, cykel och dans, men framförallt gäller familjen med barnen Siri och Gustav.

Tandläkare Öfverman - Åsa Knapp

Åsa Knapp

Tandsköterska

Har arbetat som tandsköterska sedan 1989 och tycker fortfarande att hon har världens bästa jobb! Kul, varierande samt så får hon träffa så många trevliga människor. Älskar kultur i alla former och den stora passionen (förutom arbetet) är att dansa Bollywood!

Tandläkare Öfverman - Elisabeth Petersson

Elisabeth Peterson

Tandhygienst

Tandhygienistexamen 1987. 3 års hygienistarbete i Schweiz. 15 års anställning hos tandläkare Nyqvist, sedan 2006, arbete i egen regi. Starka intressen (förutom tänder) är:
* Matlagning
* Skidåkning
* Långfärdsskridskor
* Resor


Samarbetspartners

Tandtekniker Lena Waldensjö

Amnäs & Hedenstedt Dentallab AB

Pålsson tandtekniska lab